30 Νοε 2007

Πανσέληνος νυξ, κυπαρισσολογία, ασφαλιστικό και ότι άλλο προκύψει.


Κυπαρισόλογγος.150 κυπαρισσάκια τα παραδοσιακά Ελληνικά κυπαρίσσια ορθόκλινα όπως τα λέει το υπουργείο, αρσενικά όπως τα λέμε προμηθεύτηκα από το υπουργείο Γεωργίας στη διεύθυνση αναδασώσεως* για να φτιάξω ένα φυσικό φράχτη ανάμεσα στο πατρικό μου σπίτι στο νησί και το δρόμο. Είναι βέβαια και η μεταφυσική του συγκεκριμένου δέντρου που με συγκινεί ιδιαίτερα. Έχω μια εμμονή με τα κυπαρίσσια από τις εικόνες μέχρι τη ζωγραφική ένα κυπαρίσσι, θα πρέπει να κάνω άσκηση να μην το βάλω σε κάποιο έργο όπως στο κύκλο της ζωής αλλά ακόμα και στις μυροφόρες.
Mοναξιά
Έρωτας
Αγάπη
Γιορτή
Μπορεί βέβαια να διαβαστεί με οποιαδήποτε σειρά αναλόγως το πως βιώνει ο καθένας τη ζωή π.χ.αντί να τελειώνει η ζωή στη "γιορτή" μπορεί να αρχίζει, και να τελειώνει στη "μοναξιά".
Πολλοί έχουν προκατάληψη και δεν τα θέλουν τα κυπαρίσσια γιατί τα συνδέουν με τη παρουσία τους στα νεκροταφεία. Έχει βέβαια σίγουρα μια μεταφυσική φόρτιση το συγκεκριμένο δέντρο. Και βέβαια σε όλη αυτή τη διαδικασία αισθανόμουνα πολύ έντονη τη παρουσία του πατέρα μου που αγαπούσε πολύ τέτοιες ασχολίες. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές από να φυτέψεις δέντρα.Και μες τα φυτέματα και τους λάκκους ένα λαβωμένο πουλί.
Προφανώς θύμα κάποιου κυνηγού. Ποτέ δε κατάλαβα αυτή η αρχέγονη μανία γιατί έχει τόση εξουσία (κόμμα κυνηγών κτλ). Το ΥΠΕΧΩΔΕ πριν περίπου ένα μήνα αποφάσισε να απαγόρευσει το κυνήγι (λόγω πυρκαγιών) για φέτος σε όλη την Ελλάδα. Την επομένη το πήρε πίσω.
Μέχρι σήμερα δικαιούται πρόωρης σύνταξης μια γυναίκα αν το παιδί της είναι μέχρι τα 18. Τι να την κάνει τη μαμά στα 18 ο κρεμανταλάς, ερώτημα.Όταν πραγματικά την έχει ανάγκει (πριν 18 χρόνια δηλαδή) δεν παρέχουν καμμιά διευκόλυνση. Πρότεινε λοιπόν ο Μαγγίνας το 18 να γίνει 15 και χάλασε ο κόσμος. Ο παραλογισμός η τηλεοπτική τρομοκρατία και η έλλειψη κοινού νου έχει πάντα κόστος που συνήθως το πληρώνουν άλλοι από αυτούς που τα ασκούν αυτά τα χόμπι, θα πάει άραγε ακόμη μακριά η βαλίτζα του λαϊκισμού; Άλλος ένας λόγος που χρεοκοπεί το σύστημα. Κανείς μας δε θέλει να παραιτηθεί από παράλογα προνόμια και ούτε ένα παράλογο προνόμιο πρέπει να αντισταθμίζει μια αδικία όπως στη περίπτωση της μητρότητας.
Σας μούρλανα λίγο απο κυπαρισσόλογγους, κυνηγούς, μεταφυσικές και ζωγραφικές στο ασφαλιστικό.Ο καθένας παράγει ότι είναι .
Χαλαρώστε με αυτά τα δυο γατσούλια που βρήκαν αυτό το τρόπο να κοιμούνται το ένα πάνω στο άλλο για να ζεσταθούνε στο υγρό πρωινό στο νησί.
**Αγίας Λαύρας 66 Άνω Πατήσια, κάνεις την αίτηση για το τι θέλεις πληρώνεις περίπου 90 λεπτά το δέντρο (Κωνοφόρα πλατάνια φοίνικες δάφνες κτλ) και μετά πας στην Αμυγδαλέζα και παίρνεις τα δέντρα. Πληροφορίες 210 2284435

1 σχόλιο:

PILARINOS BABIS είπε...

Υ.Γ. Και το πιο γκροτέσκο θέαμα που είδα στο νησί: Μαύρη μεγάλη μερσεντές καλογυαλισμένη να σέρνει καρότσα από πίσω γεμάτη τσουβάλια με ελιές πηγαίνοντας στο ελαιοτριβείο!!!