4 Αυγ 2010

Zante Jazz Festival 2010 Παράπλους



Δύσκολη αφηρημένη μουσική από το συγκρότημα Παράπλους .Προσωπικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα.Εμένα μου αρέσουν οι ιστορίες, τα μυθιστορήματα στη λογοτεχνία, στη μουσική, στη ζωγραφική. Νομίζω ότι θα χρειαζόταν περισσότερο ένα χώρο που να υποστηρίξει τη βραδιά Πιο μικρός πιο δυνατός αισθητικά.
Αντιγράφω το δελτίο τύπου
Ο Παράπλους είναι ένα σχήμα που δεν περιορίζεται στιλιστικά αλλά, όπως δηλώνει και το όνομά του, εξερευνά διάφορες επιρροές και δείχνει ότι ο αυτοσχεδιασμός μπορεί να είναι γενεσιουργό στοιχείο κάθε μουσικής. Η ποικιλία αναφορών εξασφαλίζεται και από τα όργανα διαφορετικών προσελεύσεων και παραδόσεων που χρησιμοποιούνται στο σχήμα.

Ο Νίκος Γράψας (ιδρυτικό μέλος σχημάτων όπως οι Άβατον και οι Δυνάμεις του Αιγαίου) παίζει εδώ διάφορα νυκτά έγχορδα, όπως το πορτογαλέζικοκαβακίνιο” (μικρή κιθάρα), το Ταρ (από το Αζερμπαϊτζάν), μια μικρή άρπα από τη Μαδαγασκάρη, κ.α. Η Ειρήνη Βυθούλκα παίζει διάφορα κρουστά, όπως το μπεντίρ, η στάμνα, και το περσικό “ζαρμπ”. Το κουαρτέτο συμπληρώνεται από το Διονύση Μπουκουβάλα στα πλήκτρα και τον Απόστολο Ζούγρα στην τρομπέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: