13 Φεβ 2010

Η Αθήνα όπως είναι πια...

Είναι Σάββατο 13/2/2010 00.45 περπατάω με την Ε. και τον Χ. την οδό Ιάσονος στον Κεραμεικό. Ακούω ποδοβολητό από την κάθετη της Ιάσονος, Αγησιλάου .Κάποιοι κυνηγάνε κάποιον, δεν δίνω και πολύ σημασία. Φτάνω στην Αγησιλάου και στρίβω αριστερά, περπατάω περίπου είκοσι μέτρα και αυτοί που κυνηγούσανε έχουνε στριμώξει στη γωνία Αγησιλάου και Κολωνού κάποιον και τον χτυπούν αλύπητα. Φωνάζουμε Εε... Αστυνομία... συνεχίζουν και μετά από ένα δυο λεπτά αποχωρούν ήσυχα .Είναι μια ομάδα Κινέζων . Στη γωνία είναι πεσμένος ένας νεαρός ζητάει βοήθεια καλούμε το 100 και αμέσως και το 166 και περιμένουμε . Είναι μαχαιρωμένος το αίμα τρέχει και σχηματίζει λίμνη . Ο φίλος μου Χ. μου φωνάζει να κάνουμε κάτι γιατί θα πεθάνει "Τι να κάνω δε ξέρω" "Να του δέσουμε την πληγή" Μα που είναι χτυπημένος φοράει μαύρα ρούχα και τα πόδια του είναι μούσκεμα στο αίμα. Μετά από περίπου 15 λεπτά έρχεται το 100 καλεί και ο Αστυνομικός το ΕΚΑΒ τους εξηγεί ότι μπορεί να έχει κοπεί αρτηρία, το αίμα λίμνη. Το ασθενοφόρο δεν έχει έρθει . Έρχεται μετά από 40 ολόκληρα λεπτά. Το παλικάρι είναι νεκρό. Είναι η ώρα για το άσπρο σεντόνι. Η Αθήνα ήταν άδεια 200 μέτρα από την Ομόνοια το ασθενοφόρο έκανε 40 ολόκληρα λεπτά.Γιατί; Ξέρω οτι δεν έρχονται για πρεζόνια. Είναι η τελευταία επιλογή τους. Μήπως δεν έρχονται και σε μαχαιρομένους; Ο άνθρωπος είναι νεκρός. Όταν τον χτυπούσαν φώναζε "Δεν έχω" "No money". Δεν ξέρω τι είχε συμβεί τον χτυπούσαν με μανία. Δεν μπορείς πια να κυκλοφορείς στη περιοχή. Κινδυνεύεις αληθινά. Σήμερα διαβάζω στο αστυνομικό δελτίο Νεκρός 30χρονος ναρκομανής στην Ομόνοια με μαχαιριές στο πόδι και στην πλάτη. Ήταν πράγματι ναρκομανής; Δεν είμαι σίγουρος ή του κολλήσανε εύκολα την ταμπέλα. Ότι και να ’ναι δεν είναι πια…Χρυσοχοίδης και Παπανδρέου δεν ζουν σε αυτό το τόπο μου φαίνεται...

5 σχόλια:

Χαρά Θ. είπε...

Συγκλονιστική μαρτυρία,γι αυτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και εμείς αισθανόμαστε ανήμποροι να βοηθήσουμε.
Ας ξυπνήσει επιτέλους η Πολιτεία, ας αντιδράσει,εμείς οι μικροί είμαστε σε εγρήγορση, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
Πόσο ακόμα θα κατρακυλήσει η αξία της ζωής στο Χρηματιστήριο του κέρδους;
Αύριο μπορεί νάναι κάποιος απο μας το "πρεζόνι",ή το παιδί μας,γιατί το δικό τους το παιδί θα έχει σωματοφύλακες και δεν θα κινδυνεύει...δεν αξίζουμε λίγη προσοχή εκτός απο συνεχή αφαίμαξη;

Mairi είπε...

Τρομακτικά αληθινό (και συνηθισμένο).

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

@ Χαρά Θ. Μια χαρά ξύπνια είναι η Πολιτεία και μια χαρά αντιδράσεις έχει, εκεί που θέλει.
Στις Ζήμενς και στα Βατοπέδια και στα φοροεισπρακτικά δεν την πιάνει κανείς, έχει το μάτι γαρίδα!
Αδιάφορη για τον πολίτη είναι! Που είναι πολύ διαφορετικό από το ότι κοιμάται, επειδή στην δεύτερη περίπτωση δεν βλέπει, ενώ στην πρώτη βλέπει και δεν τη νοιάζει.

Όμως μάλλον κι εμείς είμαστε αδιάφοροι με την αδιαφορία της Πολιτείας.Κι αυτό είναι το όπλο της εναντίον μας.
Ενώ αν όλοι έκαναν καταγγελίες σαν αυτού του post κάθε φορά που περιέπιπτε κάτι στην αντίληψή τους τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!

Χαρά Θ. είπε...

Φίλε Διονύση (& παλιέ συμμαθητή) δυστυχώς για άλλη μια φορά έχεις δίκιο,η Πολιτεία εκεί που θέλει βλέπει, όπως άλλωστε και η Δικαιοσύνη που μάλλον είναι θεόστραβη γι αυτό δεν τιμωρεί κανέναν αλλά μονάχα σε κανένα φτωχοδιάβολο εξαντλεί την αυστηρότητά της, στα μεγάλια ψάρια κάνει...μόκο.
Σίγουρα όμως κι εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, διότι μ όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στην εξουσία έχουμε αφεθεί μοιρολατρικά στην τύχη μας οτι "τίποτε δεν αλλάζει" και τους αφήνουμε να ασελγούν ασύδοτα επάνω μας.
Μας έχουν καταστρέψει οχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον μας διαγράφεται ζοφερό.
Οσο για τις καταγγελίες μέσω των blogs,πέρα απο μια κοινοποίηση και κάποιες γνώμες και αφορισμούς δεν μπορούν να κάνουν την επανάσταση που επιβάλλεται και απο τον καναπέ μας σίγουρα δεν κερδίζονται οι μάχες.
Καλή Σαρακοστή!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

@Χαρά Θ.: Χαρά δεν ξέρω ποια είσαι, αλλά καλά κάνεις και δεν αποκαλύπτεσαι. Γιατί τότε, ως συμμαθήτριά μου, θα ήταν σαν να δηλώνεις ηλικία μισόν αιώνα και κάτι...
Συμφωνούμε σε όλα εκτός από ...τα του καναπέ! Γιατί ο καναπές δεν είναι μόνο για ύπνο, ούτε για τηλεόραση. Αν πχ. κάθεσαι εκεί με ένα laptop δεν μπορείς να κάνεις βέβαια επανάσταση, αλλά μπορείς συνετελέσεις στο να φανεί μια αντίδραση. Με άλλα λόγια θεωρώ το internet, και ιδίως το bloging, πολύ σοβαρή υπόθεση όσον αφορά στις κοινωνικές ζυμώσεις. Με άλλα λόγια αν έχεις στο νου σου ότι είσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης, είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις πως το ίδιο σκέφτονται κι άλλοι.
Όπως είναι πολύ σημαντικό να αποκαλύπτονται μέσα από το διαδίκτυο όσα δε βγάζουν τα ΜΜΕ, όλα ιδιοκτησίας "νταβατζήδων".
Πχ. το post του Μπάμπη το οποίο σχολιάζουμε, και που δεν είδε το φως σε κανένα ΜΜΕ, στις πραγματικές του διαστάσεις.
Οι συζητήσεις που γίνονται μέσα από τα blogs δεν έχουν γίνει ποτέ σε κομματικές οργανώσεις όσον αφορά στην ελευθερία και στην ποικιλία τους. Και ο κόσμος που μπορεί να δει ένα post είναι απείρως περισσότερος από εκείνον που μπορεί ένα πανώ διαδήλωσης.
Το τι θα προκύψει από όλα αυτά θα το δούμε στο μέλλον.
Όχι πως δεν τα ξέρεις όλα αυτά, άλλωστε συμμετέχεις στην όλη διαδικασία, απλώς το δεύτερο σχόλιό σου μου έδωσε μιαν ευκαιρία να συμφωνήσω μαζί σου και να επαυξήσω!
Υγ. Και, μην εφησυχάζεις, θα κάνω ανακρίσεις για να βρω ποια συμμαθήτριά μου είσαι.