17 Ιαν 2010

Μια Παραδοσιακή Κορεάτικη Ιστορία


Κυκλοφόρησε το περιοδικό "ΒΗΜΟΘΥΡΟ". Πολύ ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο. 250 σελίδες όλες αναγνώσιμες. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Διαβάζω

ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ
"Μια παραδοσιακή Κορεάτικη Ιστορία"
Πολλά πολλά χρόνια πριν, ζούσαν δυο αδέλφια σ' ένα χωριό. Ήταν και οι δυο πάμφτωχοι. Ο μεγαλύτερος αδελφός είχε λίγα παραπάνω από τον άλλο. Όμως είχε να θρέψει και μεγαλύτερη οικογένεια από τον μικρότερο.
¨Ένα φθινόπωρο, θέρισαν το στάρι τους, αλλά ο μεγαλύτερος ανησυχούσε κρυφά για τον μικρότερο αδελφό του. Έτσι τη νύχτα πήρε λίγο στάρι και το έβαλε κρυφά εκεί που ο αδελφός του φύλαγε το δικό του.
Την άλλη μέρα, παρ΄όσα είχα κάνει, το δικό του στάρι δεν λιγόστεψε. Την άλλη νύχτα έκανε πάλι το ίδιο και ξανά την επομένη. Παρ΄όλα αυτά το στάρι του δεν λιγόστεψε. Παρέμεινε το ίδιο. Εκείνος παραξενεύτηκε, κι έτσι κρύφτηκε στο χωράφι να δει τι είχε γίνει. Λίγες ώρες μετά, διέκρινε κάποιον να πλησιάζει. Βγήκε έξω να δει ποιός είναι. Ο ξένος ήταν ο αδελφός του, που κι αυτός ανησυχούσε για τον μεγαλύτερο αδελφό. Κάθε νύχτα έφερνε στάρι στον μεγαλύτερο αδελφό του για να τον βοηθήσει.
Αυτή ήταν αληθινή αδελφική αγάπη. Κατόπιν έζησαν χαρούμενα για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.
Επιμέλεια:Μυρτώ Σταμιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: