9 Δεκ 2008

Αθήνα 9/12/2008 09.00 ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ






Το αυτοκίνητο που βλέπεται είναι Μπενάκη και Πανεπιστημίου.Έχει μια κούκλα απο κάποια βιτρίνα.Αυτά μ' αρέσουν ποιός την έβαλε;Αυτός είναι καλλιτέχνης.Όχι κάτι άλλοι.Μιλάει.Άποψη μου είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό των "κουκουλοφόρων" δεν είναι τα παιδιά των μεταναστών ούτε τα παιδιά που οι γονείς τους είναι έξω από το σύστημα και δουλεύουν στο Πέραμα για 700 ευρώ. Την ζημιά την έκαναν τα παιδιά των στελεχών του συστήματος όπως είναι οι γονείς του παλικαριού που δολοφονήθηκε, διευθυντής τραπέζης ο πατέρας και κοσμηματοπώλης στη Βουκουρεστίου η μητέρα μένουν στο Ψυχικό και το παιδί πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο που τα ετήσια δίδακτρα είναι 40.000 ευρώ. Θα μου πείτε τη σχέση έχουν όλα αυτά. Τα παιδιά αυτά είναι εγκαταλειμμένα παιδιά και τα πανάκριβα αυτά ιδιωτικά σχολεία είναι πάρκιν παιδιών για να μη ζαλίζουν τους γονείς τους για τις σοβαρές ασχολίες τους.'Η ακόμα τα παιδιά που ο μπαμπάς τους είναι βουλευτής του Συνασπισμού (Θυμάστε που είχε συλληφθεί ο γιος του βουλευτή να σπάει βιτρίνες;) Και βέβαια αυτά τα παιδιά είναι εξοργισμένα με την οικονομική κατάσταση;Μήπως με κάποιον άλλον είναι εξοργισμένα και την πληρώνουν οι αόρατοι εχθροί τύπου σύστημα,τράπεζες, κεφάλαιο κτλ. Γιατί είναι πιο εύκολο να τα βάλεις με τις τράπεζες και το σύστημα παρά με αυτόν που είσαι πραγματικά εξοργισμένος. Η εξέγερση στη Γαλλία είχε νόημα και αξία .Όσους το σύστημα τους είχε πετάξει στη γωνία επαναστάτησαν, δεν είναι το ίδιο εδώ.
Η κυβέρνηση είναι σαφές έδωσε εντολή αφήστε τους να κάνουν ότι θέλουν. Θα πληρώσω εγώ. Κουβαρντάς ο Κώστας (με ξένα κόλλυβα). Να μη χτυπήσει κανείς μόνο. Είναι εντελώς τυχαίο που δεν απανθρακώθηκε κανείς στα κτήρια που κάηκαν. Την ώρα που καιγόταν όλη η Αθήνα συζητούσαν. Τι συζητούσαν κανείς δεν ξέρει. Και βγήκε μετά ο κ. Παυλόπουλος και είπε... τίποτα. Όταν καίγεται το σπίτι σου δεν συζητάς επί δυο ώρες. Θλιβεροί. Και βέβαια για μένα θα έπρεπε να παραιτηθούν. Λάθος τους μεγάλο.  Μου έρχεται βέβαια στο μυαλό ότι με αυτά και με αυτά ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Βλέπω το Γιωργάκη να διαχειρίζεται μια τέτοια κρίση και με πιάνει κρίση. Λες από όλο αυτό το μπάχαλο να βγει μια καινούρια ελπίδα πέρα από τα τόσο διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας .Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι η διαφθορά δεν είναι πρόβλημα των δυο κομμάτων αλλά πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας απλώς τα μεγέθη είναι εντυπωσιακά όταν κρατάς την κρατική κουτάλα. Και να τελειώσω με το πιο θλιβερό δίδυμο της πολιτικής ζωής της τελευταίες μέρες Τσίπρας Αλαβάνος. Μαυρογιαλούρος 21ου αιώνα. Πως θα καπελώσουν την εξέγερση χωρίς να εκτεθούν ότι είναι και υπέρ της βίας. Να κερδίσω τα ψυφαράκια των 18άριδων.Ο λαϊκισμός της δεκαετίας του 80 είχε πρύτανη τον Ανδρέα σήμερα είναι τόσο καμουφλαρισμένος λαϊκισμός η πολιτική του Τσίπρα που προσωπικά τη βρίσκω το λιγότερο σκαιά. Το ΚΚΕ είχε την πιο τίμια στάση. Και κάτι τελευταίο. Γύρισα πριν λίγο από το κέντρο.Η τηλεόραση με είχε προετοιμάσει ότι θα δω μια καμμένη πόλη.Η τηλεόραση τα φούσκωσε πολύ. Άκουσα ότι σπάσανε το Τιτάνια το ξενοδοχείο. Ψέματα. Στα τζάμια του Τιτάνια απλώς μερικές τρύπες απο πέτρες.δεν μ' αρέσει οτι κάνει η τηλεόραση πια.Για να περάσεις απο το δικό της μαγαζί δε διστάζει να κάνει τα πάντα. Δείτε το Τιτάνια μια χαρά που καλύτερα:-)








Το Πλαίσιο στη Στουρνάρη όλο καμένο






Μπενακη λίγο πιο πάνω από τη Σόλωνος. Έχει παρκάρει παράνομα.
Κάτω .Το υπουργείο Οικονομικών

Η Καθημερινή στη ΦιλελλήνωνΚαι η Ολυμπιακή στη Φιλελλήνων.

2 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Πενθούμε, αλλά ποιος ακούει;

Σεμνότης
και
ταπεινότης γαρ...

Unknown είπε...

Αγαπητέ Μπάμπη Πυλαρινέ έτυχε προχτές να ήμουν στην Αθήνα και είδα όλα αυτά, πραγματικά με θλίβουν όλα αυτά τα γεγονότα.

Οι τοίχοι του κέντρου είναι γεμάτη συνθήματα τα οποία αλλά είναι έξυπνα αλλά παρατηρήσα στα περισσότερα μια οργή και ένα μίσος.

Κάποια μάλιστα είναι και αντιγραμμένα απο το μαή του 68(σαν ένα είδος κάκιστης αντιγραφής)

Δεν ξέρω τελικά αν το ΧΑΟΣ και το μίσος που με καλούν οι αντιεξουσιαστές μπορεί να φέρει μια κοινωνική αλλαγή, σίγουρα χρειάζεται μια αλλαγή αλλά αυτό θα μπορέσει να εκφραστεί με αγώνες που να έχουν ξεκάθαρα αιτήματα.

Θα συμφωνήσω με την Δήλωση του Μίκυ Θεοδωράκη

Βγάλτε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει «κουκούλα»; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του. Μην αφήνετε να σπιλώνουν τη μνήμη του Αλέξανδρου συνδέοντας το πρόσωπό του και το όνομά του με εικόνες φρίκης. Είναι σαν να τον σκοτώνουν για άλλη μια φορά.

Ανοίξτε δρόμους. Αντισταθείτε στα εύκολα που τόσο ύπουλα βάζουν μπροστά σας προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν ότι είναι δήθεν δικές σας επιλογές. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και προχωρήστε μπροστά

Θα τα ξαναπούμε χάρηκα που πέρασα απο το υπέροχο blog σου.