11 Φεβ 2008

Ερειπίων ψυχές.

Ζάκυνθος

Άγιος Αθανάσιος στις Νερατζούλες και Αγία Τριάδα στο Λόγγο του Αγίου.

Έρευνα φωτογραφίες Ν.Α.

Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στο Αργάσι, στη περιοχή Νεραντζούλες, σε πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον. Υποφέρει από την αδιαφορία όλων μας, ανεύθυνων και υπεύθυνων, φθείρεται αργά αργά και με περίσσια υπομονή περιμένει το τελευταίο χτύπημα. Τώρα μάλιστα, που κάποιοι ασυνείδητοι πετάνε τα διπλανά χώματα πάνω της, με απώτερο στόχο να πλατύνουν τον παρακείμενο δρόμο, ο θάνατός της επιταχύνεται. Ζητείται ελπίς ... Οι φωτογραφίες νομίζω ότι είναι εύγλωττες.




















































Τα ερείπια της Μονής της Αγίας Τριάδας, στα μισά της διαδρομής Ζακύνθου Βασιλικού ( στο Λόγγο του Αγίου), ήταν αόρατα γιατί τα είχε πνίξει η βλάστηση. Χρονολογείται πριν από το 1400 και είναι μέσα στα κτήματα της Μονής Αγίου Διονυσίου και Στροφάδων. Η εγκατάλειψη, γύρευε από πόσα χρόνια πριν, είχε σαν αποτέλεσμα, να φυτρώσουν κυπαρίσσια μέσα στην εκκλησία και να γίνουν τεράστια. Τοποθεσία χαρισματική και θέα θεσπέσια. Ελπίδα διάσωσης ή αναστύλωσης; Ίσως...Έτσι ακούγεται. Φαίνεται πως βρέθηκε χρηματοδότης!!!!











































10 σχόλια:

p.lykogiannis είπε...

ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΜΠΑΜΠΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ,Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥ ΛΑΜΠΕΤΗ (ΒΛ.ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΕΡΜΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-12-1997) ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΥΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΔΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΕΝΕΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΑΙΝΑ ΑΡΓΑΣΙΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΟΥΜΕ.

vertzak είπε...

ΜΠΑΜΠΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ.
ΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ, ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ(Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ).
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ. ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΥΠΟΔΕΙΞΗ, Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ.
AN ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΑΣ ΜΗ ΓΡΑΨΕΙ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

None είπε...

αθανάσια ερείπια...

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Πάτερ μου θα ξέρεις καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ.Vertzak!!!! ....Ευχαριστώ

p.lykogiannis είπε...

VERTZAK ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ?ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ,ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΓΕΝΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΤΡΑΞΙΟΝ.Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ...

p.lykogiannis είπε...

ΜΠΑΜΠΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΝΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΑ,ΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΣΩΖΟΝΤΑΙ.

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Vertzak πρέπει να κάνουμε υπακοή.Το ποτήρι είναι μισογεμάτο.Καλή συνέχεια Ζακυθινοί ιστολόγοι. Εξαίρετοι!!!!Ευχαριστώ για τα σχόλια σας.Ο καθένας όπου μπορεί προχωράει... Καλή συνέχεια.

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Πάτερ μου σε βρίσκω power και μ΄αρέσει.Η παρουσία σου είναι καταλυτική, κάθε σου ανάρτηση είναι μοναδική για τα Ζακυθινά .Προχώρα δεν είσαι μόνος.

don basilio είπε...

Μπάμπη, να είσαι καλά και για τη γιορτή σου και για τις ζακυθινές εικόνες που μας δείχνεις τώρα που ο vertzak φαίνεται πως προτιμά τη Βόρειο Αγγλία.
@vertzak: Γιατί τέτοια πίκρα, vertzak? Ούτε να έβλεπα τον "Κατήφορο". Όσο για προγράμματα, υπάρχουν 'φύλακες', άσχετα ποίος τους φυλάει...
@p.lykogiannis: θύμησες που μου φέρνουν, παπά, ετούτες οι φωτογραφίες. Πάει κοντά ένας χρόνος. Άντε, και με τη βοήθεια του Ταξιάρχη...

Su ki είπε...

γεια σου μπάμπη, πολύ χαίρομαι που σε βρίσκω "εδώ" με τόσο δημιουργική και εξαιρετική δουλειά!Οδηγήθηκα εδώ απο την lifo, και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα! πολύ καλή συνέχεια! σταυρούλα σακκά