5 Αυγ 2007

Η καταστροφή της Σμύρνης δεν αποκλείεται να ήταν έργο ... εμπρηστών σύμφωνα με έρευνα Ειδικών Αμερικάνων Επιστημόνων του πανεπιστημίου Κολούμπια








Διαβάζω στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου 5/8 στο άρθρο του Γιάννη Τριάντη ότι η συγγραφή του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού χρηματοδοτήθηκε από τους Αμερικάνους και συγκεκριμένα από το CDRSEE( Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη) και από το «Πρόγραμμα Κοινής Ιστορίας : Αποδόμηση θεμάτων εθνικού μίσους» (Shared History Project:Deconsyruction of National Hate Narratives), αποδόμηση, τι ωραία λέξη! Στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Τουρκικό Σαμπάνισι και το δικό μας Πάντειο .Το ρόλο κλειδί διαδραματίζει το Στειτ Ντιπάρτμεντ καθώς και οι πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ντειβιντ Λ. Φίλιπς συνεργάτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο επίσημο περιοδικό του Στειτ Ντιπάρτμεντ «State» ειδική μέριμνα έχει δοθεί στη Μικρασιατική Καταστροφή, δηλαδή στην εκατέρωθεν εξάλειψη αρνητικών αναφορών.

Αχ βρε κουτόφραγκοι που σας λένε και μάλλον δεν έχουν άδικο. Με ψέματα δεν συμφιλιώνεται κανείς ούτε οι άνθρωποι ούτε τα έθνη. Αλλά που τα ξέρεται εσείς αυτά . Κρίμα τις φήμες σας για τα σπουδαία πανεπιστήμια σας .Τα λέει και Ζουράρης στο καταπληκτικό καινούριο του βιβλίο "Βέβηλα Κίβδηλα Σκύβαλα. Αλλως η Νατοκεμαλική συμμωρία της "Ιστορίας" για την ΣΤ' Δημοτικού".
Συγχαρητήρια και στο πατριωτικό κόμμα του Γιωργάκη (όχι πως οι άλλοι είναι ανεύθυνοι για το θέμα) που επί των ημερών του στο ΥΠΕΞ κλείστηκαν οι συμφωνίες για τη χρηματοδότηση της συγγραφής των καταπληκτικών βιβλίων. Α ρε Γιώργο που θες να μας μάθεις και ιντερνέτ και δε σε καταλαβαίνουμε παλικάρι μου. Θες να μας πείσεις, μα κυρίως τα παιδιά μας πως όσα μου έλεγε ο νόνος μου που πολέμησε στη Μικρά Ασία είναι παραμύθια, ότι δηλαδή ο νόνος μου δε πήγε να πολεμήσει αλλά πήγε για week and και προτίμησε τα παράλια για να κάμει και τη κρουαζιέρα του.
Μήπως αυτό είναι ένα κοκτέιλ ανοησίας με ξεφτίλα μαζί. Ποιος λογικός άνθρωπος δεν είναι υπέρ της συμφιλίωσης των δύο λαών σήμερα (λογικός λέω) και όσα έκανε ο Γιωργάκης -και συνεχίζει η Ντόρα- για τη συμφιλίωση ήταν και είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όμως με ψέματα δε χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης .Έχω επισκεφθεί πολλές φορές τη Τουρκία και σε διάφορα μέρη από τη Πόλη μέχρι τα σύνορα με τη Περσία και πουθενά δε βρήκα μίσος ή καχυποψία στον απλό κόσμο.(Όχι δεν έκανα παρέα με τους γκρίζους λύκους). Μόνο συγκινητικές ιστορίες από τη κοινή συμβίωση. Καρντάς* με φωνάζανε και τα μάτια τους δε λέγανε ψέματα.

Καρντάς =φίλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

-Γλυκέ, μαυρόντυτε, πικρέ πατέρα-
δεντρί με κούρβουλο κάθε κλωνί σου
ακόμα ποιο ακριβό θρηνείς παιδί σου;
-τη Σμύρνη-την τρανή μου θυγατέρα!

-Πατέρα φτάνει. Σκούπισε το δάκρυ.
Θεός τα παίρνει όλα και τα δίνει.
Κι αν ίσως έχασες της γης μιαν άκρη
μα της ζωής δε στέρεψεν η κρήνη.

-Δεν ήταν γης μα ολάργυρο φεγγάρι.
Χρυσάμαξα που αγγέλοι τηνε σύραν.
Κι ήταν διαμάντι και μαργαριτάρι.
Και δεν την πηρ’ ο Θεός: Τουρκοί την πήραν!

Γιώργης Χολιαστός