9 Μαΐ 2007

Πανεπιστημιακό άσυλο, ευρωπόπ τέρατα και γιορτή της μητέρας.

Αυτή βδομάδα πηγαίνω κάθε μέρα για κάποια εργασία στη Θεολογική. Έπεσα και στη περίπτωση των φοιτητικών εκλογών αλλά τέτοια ξεφτίλα ο χώρος του πανεπιστημίου δεν περιγράφεται. Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε που τριγυρνούσα και εγώ στα πανεπιστήμια και το χάος έχει αυξηθεί, ντιλάκια για πρέζα λόγω ασύλου, σκουπίδια και αφίσες παντού, ρημαγμένος και κατεστραμμένος ο χώρος, λες και προηγήθηκε πόλεμος, απρόσωποι χώροι, πως το άντεξα τότε, πως το αντέχουν τώρα. Είχε δίκιο ο Παζολίνι όταν μετά από μια πορεία φοιτητών στην Ιταλία και σύγκρουση με την αστυνομία «Αν ψάχνεται για τα παιδιά του λαού δε θα τα βρείτε στους λαχανοντολμάδες τους φοιτητές ψάξτε τους στην αστυνομία.»Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει ήδη καταργηθεί από τους φοιτητικούς συλλόγους που δείχνουν ανοχή στη παραβατικότητα στο πανεπιστήμιο. Να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο δεν έχει κανένα νόημα πια, το ξεφτιλίσαμε και αυτό, είναι μόνο άσυλο στη βία, τη καταστροφή και στο εμπόριο ναρκωτικών.
Χάζεψα λίγο στη τηλεόραση τη προετοιμασία για τη καινούρια Eurovision .Μετά τη νίκη των τεράτων πέρυσι όλοι φέτος προσπαθούν να κάνουν κάτι ανάλογα ακραίο. Αηδίασα με το θέαμα που έβλεπα. Κάθε χρόνο και πιο ξεφτίλα. Ακόμα δε φτάσαμε στο πάτο; Αφού τρέχουμε με ιλιγκιώδη ταχύτητα. Πόσο βαθιά ακόμα είναι επιτέλους ο πάτος της ευρωπόπ κουλτούρας. Όσο αυξάνονται τα κορόιδα αυξάνονται τα έσοδα, και τόσο ο πάτος δυστυχώς απομακρύνεται.
Αλλά αύριο είναι η μέρα της μητέρας και δράττομαι της ευκαιρίας να χαλαρώσουμε λίγο με τη σπουδαία φωτογραφία του φίλου Σπύρου Παναγιωτόπουλου.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μπάμπη, σωστά τα λες, αλλά καθώς διάβαζα το κείμενό σου, σκεφτόμουν: «εμείς, τόσο αισιόδοξοι άνθρωποι, που έχουν δει τα μάτια μας πολλά, δεν είναι σωστό να γκρινιάζουμε. Όλα αυτά τα λένε και να ξαναλένε κάποιοι στα καθημερινά έντυπα όπου η γκρίνια είναι μαστ και της μόδας. Τι έπαθε ο φίλος μου;» Αλλά φτάνοντας στο τέλος με διέψευσες. Ανέτρεψες τελευταία στιγμή τα προγνωστικά με την απαράμιλλη φωτογραφία που δημοσίευσες. Και τότε είπα στον εαυτό μου. «Βιάστηκες να τον κρίνεις, τουμπεκί τώρα, μαλάκα».

Christophorus είπε...

Ο φίλος Εφλατούν, μαρκήσιος του Μαλλιαδές, έχει δίκαιον, ω αξιότιμε!

Φοβερή ανατροπή στο 90΄, τους έδωκες και καταλάβαν με τη μάνα και το βυζασταρούδι της.

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Για να μη κάνουμε μόνο κριτική όπως λένε και οι εφλατούν και κρις ας προτείνουμε κάποιους καλλιτέχνες που θα μας εκπροσωπούσαν επάξια στο γνωστό ευρωπαϊκό θεσμό. Σκέφτηκα διάφορα ονόματα όπως Θανάσης Παπακωσταντίνου, Γιώργος Μάγκας, Πασχάλης Τερζής, Μάκης Χριστοδουλόπουλος. Όμως για μένα σε έναν μόνο ταιριάζει η Ευρωπίστα στο Τζίμη Πανούση. Ας κάνουμε μια μικράν δημοσκόπηση πείτε τη γνώμη σας.Ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος καλλιτέχνης;

Unknown είπε...

Μπάμπη, τζόγια μου! Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο Τζίμης Πανούσης. Βέβαια, αν θέλουμε κάτι πιο "καλτ", υπάρχει και η λύση της Έφης Θώδη!!! Έχει όλο το "πακέτο". Χρόνια καλά στις μανούλες, σήμερα. Η φωτογραφία, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ! Να 'χεις την υγειά σου! Dana Semitecolo

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζω Δημήτρη Κάνδηλα, παρόλο που του πάει πιο πολύ το σκηνικό του...βενζινάδικου

Unknown είπε...

Δίκιο ο Χωραϊτης, δίκιοοοο! Δεν το είχα σκεφτεί αυτοόοοο! χαχαχαχα ΤΕΛΕΙΟΟΟΟ! D.S.

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Ο Χωραίτης νομίζω ότι έκανε σπουδαία πρόταση. Υποκλίνομαι νομίζω ότι ο Τζιμάκος θα καταλάβει τη διαφορά κλάσης του καλλιτέχνη και θα αποχωρήσει οικειοθελώς από την υποψηφιότητα του. Νομίζω ότι χτυπάμε πρωτιά του χρόνου στο Βελιγράδι. Οπότε νομίζω αυτοδικαίως η επόμενη γιοροβίζιον θα γίνει στο ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο του μητροπολιτικού δήμου εκείνου του νησιού του Ιονίου που γεννήθηκε ο Σολωμός ο Κάλβος Η Ντάνα ο Βασιλικός και ο...Κάνδηλας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες Μπάμπη μου, μόνο, που όπως σου έχουνε επισημάνει και κάτι άλλοι με ύφος ...δασκάλου, είσαι ανορθόγραφος. Σου διορθώνω λοιπόν ένα ουσιώδες λάθος από το προηγουμενό σου σχόλιο. Αντί να γράψεις "νομίζω ότι ο Τζιμάκος θα καταλάβει τη διαφορά κλάσης του καλλιτέχνη" πρέπει να γράψεις: "νομίζω ότι ο Τζιμάκος θα καταλάβει τη διαφορά του καλλιτέχνη για να κλάσΕΙΣ.
Επιπλέον μάτια μου, την τελευταία σου αραδούλα γράφτηνε καλύτερα ως εξής: "ο ποιητάκος Σολωμός, ο ριμαδόρος ο Κάλβος, ο ζωγράφος Μπάμπης Πυλαρινός, οι μπλόγκερς του τσακωμού Ντάνα και Βασιλικός και ο ...ο εθνικός διανοούμενος της Ζακύνθου Κάνδηλας. Επειδή ο καθένας δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει ποιός είναι ποιός!