7 Φεβ 2008

Πως μπορεί το σύστημα να σε πολτοποιήσει και να ξυπνήσεις ένα πρωί κακοποιημένος και με ένα πόδι λιγότερο.




Σήμερα ετοίμαζα άλλη ανάρτηση αλλά τα γεγονότα με πρόλαβαν,δεν πειράζει θα περιμένει λίγο. Τα ευχάριστα είναι η εκλογή Αρχιεπισκόπου στο πρόσωπο του Θηβών είναι μια είδηση μόνο ευχάριστη μια και ο Θηβών κομίζει ένα άλλο ήθος που η Ελλαδική εκκλησία έχει απόλυτη ανάγκη αυτή τη στιγμή. Δεν θα αφιερώσω όμως σ’ αυτό το θέμα την παρούσα ανάρτηση ούτε βέβαια στο ότι λυπάμαι που φαίνεται οτι δεν θα βγει πρόεδρος του Συνασπισμού ένας άνθρωπος ακέραιος ηθικός και έντιμος αλλά αυτός που θα μαζέψει πιο πολλά ψηφαλάκια λαϊκίζοντας θλιβερά όπως και ο προκάτοχος του. Ειλικρινά ελπίζω να διαψευστώ αλλά η θητεία του κυρίου Αλαβάνου έδωσε δείγματα φτηνού λαϊκισμού που ήταν άγνωστα σ΄ αυτό τον πολιτικό χώρο.
Το θέμα της παρούσας ανάρτησης είναι ο ακρωτηριασμός του ποδιού της Κυρίας Γιαννάκου Κουτσίκου από τις πιο ικανούς και έντιμους πολιτικούς της πατρίδας μας που ο λαϊκισμός την κακοποίησε .Αφού λοιπόν τόλμησε να προχωρήσει σε πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία ξεσηκώθηκε όλο το βολεμένο καταστημένο των πανεπιστημίων, καθηγητές και φοιτητές, και χάλασε το κόσμο. Αποτέλεσμα η Κυρία Γιαννάκου να μην εκλεγεί βουλευτής και για μένα το χειρότερο ο Καραμανλής να την βάλει στην άκρη. Είμαι βέβαιος ότι η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της είναι αποτέλεσμα αυτής της κακοποίησης την οποία υπέστη όχι μόνο απο το "σοφό" λαό αλλά και απο τον πολιτικό της προϊστάμενο. Λυπάμαι πολύ γιατί ζω και εγώ σ΄ αυτή τη κοινωνία που πολτοποιεί εν μια νυκτή ανθρώπους που αγωνίζονται άδολα για κάποιες αξίες, τους τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί και τους πετά στο κάλαθο των αχρήστων.Ντρέπομαι.
Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα ανάλογης πολτοποίησης είναι και ο νέος Αρχιεπίσκοπος. Την εποχή της προηγούμενης εκλογής φαντάζομαι όλως τυχαίως κατηγορήθηκε για οικονομικά σκάνδαλα και όχι μόνο. Αποτέλεσμα; Να μην εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος πριν δέκα χρόνια. Ξέρω ότι μετά από αυτή τη περιπέτεια κλονίστηκε η υγεία του. Πως αντέδρασε όμως ;Εκτός του ότι δικαιώθηκε από τα δικαστήρια και αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ελέφαντας όταν κατηγορήθηκε ο Χριστόδουλος για οικονομικά σκάνδαλα αντί να υπερθεματίσει στήριξε το Χριστόδουλο στη προσπάθεια του για κάθαρση. Αποτέλεσμα είναι όχι απλά να έχει και τα δυο του πόδια αλλά να είναι και αρχιεπίσκοπος . Νομίζω πολύ ενδιαφέρουσα στάση του λεγόμενου εκκλησιαστικού ήθους.

4 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Συναισθάνομαι και συλλυπάμαι για την όλη έκπτωση...

Καλημέρα πάντως Χαράλαμπες!

Christophorus είπε...

Άξιος ο Θηβών, άντε να δούμε...

Θυμήθηκα ότι λίγους μήνες πριν την εκλογή Χριστόδουλου, άρχισε να εκδίδεται ένα έντυπο, το οποίο κατηγορούσε τον Θηβών για ατασθαλίες. Όταν εξελέγη ο Χριστόδουλος, το περιοδικό αυτό έπαψε να εκδίδεται- είχε επιτελέσει, γαρ, την αποστολή του...

Κρίμα για τη Γιαννάκου, κρίμα και για το ΣΥΝ. Για μένα, αυτοί οι τύποι εκεί μέσα έχουν ξοφλήσει πια.

Καλημέρα μεγάλη.

P. Kapodistrias είπε...

Αγαπητέ Χαράλαμπες,

δράττομαι της ευκαιρίας της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, να ευχηθώ για τα ονομαστήριά σου, να έχεις πάντοτε όλα τα δώρα τ' Ουρανού δικά σου, με υγεία, μακρότητα ευλογημένων χρόνων, ώστε να σε χαίρεται η οικογένειά σου και όσοι σ' εκτιμούν.
Επίτρεψέ μου σε αυτούς τους τελευταίους να περιλαμβάνομαι κι εγώ.
Να ζεις!!!

Μπάμπης Πυλαρινός είπε...

Είναι ωραία να ζείς να συναντάς ανθρώπους που χαρίζουν πλουσιοπάροχα όπως εσύ π.Π.